Tele2 Arena

7603934-tele2-arena

Belägen i Johanneshov i södra Stockholm, Tele2 Arena är en arena för både idrott och andra evenemang. Den har en kapacitet på 40 000 personer och har främst används för fotboll och konserter.

Tele2 Arenans konstruktion påbörjades den 10 september 2010 efter ett rigoröst planeringsjobb som dateras tillbaka till 2007. Den färdigställdes i juli 2013 och såg sitt näst publik redan nästa månad samma år under en konsert där bland annat Robyn, Kent och Las Winnerbäck uppträdde.

Det har funnits en arena för fotboll i Johanneshov så länge som sedan mitten på 20-talet, denna hette Johanneshovs IP. Denna arena byggdes om 1966 och fick då namnet Söderstadion. 1986 påbörjade man arbetet för Globen bara en bit norr från den gamla stadion. I samband med Globens konstruktion byggde man även om Söderstadion till att kunna ta emot 10 000 åskådare. 2013 lades Söderstation ned och den 16 oktober 2014 skrevs det på Hammrbyfotboll.se att alla som ville kunde komma och ta ett minne från arenan.

När Tele2 Arenan utformades gjorde man detta efter både Uefas och Fifas regelverk för internationell fotboll så att man kunde vara med och arrangera internationella fotbollsmästerskap.

Den första allsvenska matchen på arenan var den 21 juli 2013 när Djurgårdens IF tog emot IFK Norrköping på hemmaplan, men det blev ingen hemmavinst då IFK Norrköping vann matchen 1-2.

Imorgon, 28 april, kommer Djurgården dock att jaga sin tredje raka seger i allsvenskan när Falkenberg kommer på besök. Bettingsajter som Betsafe ger helt klart fördelen till hemmalaget för denna match.

Den 9 juli kommer Paul McCartney till arenan med sin succéturné Out There, det blir hans första besök i Stockholm sedan 2011 då han framträdde inför en fullsatt Ericsson Globe och satte hela arenan i gungning med en fantastisk spelning.